Ne kattints ide!

Ne kattints ide!

Hát mégis megtetted. Bármelyik linket megnézhetted volna szabadon, de neked a tiltott gyümölcs kellett. Tehát, ha őseink (Ádám és Éva) helyében lettél volna, te is megszegted volna Isten parancsát és vettél volna arról a fáról, amiről Isten azt mondta, hogy ne vegyél.

Nagyon fontos tudni, hogy Ádám és Éva nem azért ettek a fáról, mert éhesek voltak, hanem mert elhittek egy hazugságot Istenről. Isten nem akar tőled semmi jót megvonni, hanem jó Apához méltóan, parancsaival igyekszik megvédeni téged attól, hogy megsérülj.

Ne higgy el hazugságokat Istenről, ne hagyd magad becsapni, kérdezd meg Őt, hogy mi a jó és mi a rossz! Olvasd az Ő emberekhez írott levelét: a Bibliát!

A jó hír:

Legfőbb vágyunk az, hogy minél több ember személyesen megismerje Istent. Az igazság nagyon egyszerűen kifejezve annyi, hogy létezik egy Isten, aki megteremtett, és nagyon szeret bennünket (Mózes 1. könyve 1,1). Tőle kaptuk az életet, ezért méltó a hálánkra és szeretetünkre.

Mi azonban úgy döntöttünk, hogy nem engedelmeskedünk Neki és vétkeztünk ellene; mindannyian a rosszat választottuk, és nem azt tettük, ami helyes (Római levél 3,23). Lehet, hogy nem vagyunk az embertársunknál bűnösebbek, de az is lehet, hogy mindenkinél gonoszabbak vagyunk, akit csak ismerünk. Ez valójában azonban nem számít. Akár így, akár úgy, Isten előtt bűnösek vagyunk (János 1. levele 1,8).

Isten tökéletes, végtelenül jó, mindig igaz és igazságos. Nem nézi el a bűnt. Nem tudja egyszerűen figyelmen kívül hagyni, hogy mi az engedetlenség útját választottuk. A Bibliában az áll: „a bűn zsoldja a halál” (Római levél 6,23). Ez azt jelenti, hogy az Istennel szembeni lázadás méltó jutalma a halál. Ezt a büntetést érdemeljük.

Jézus, Isten egyszülött Fia, eljött a földre, és tökéletesen bűntelen életet élt. Keresztre feszítették, bár teljesen ártatlan volt. Azt a büntetést kapta, amit mi érdemeltünk ki. Ő volt a tökéletes áldozat, helyettünk szenvedte el a halálbüntetést, amely minket illetett volna (Római levél 5,8).

Jézus azonban nem maradt a sírban. Három nap múlva feltámadt, és később felment a mennybe. Vissza fog majd jönni mindazokért, akik hisznek Benne mint Megváltójukban. Jézus érted halt meg. Számodra is eljön a megváltás napja, ha kéred Tőle bűneid bocsánatát. Ha készen állsz arra, hogy megtérj a bűneidből, Ő megbocsát. Nem számít, mit tettél a múltban, ha Jézushoz megbocsátásért kiáltasz, nem fog elutasítani. A „megtérés“ szó eredetileg azt jelenti, „elfordulni valamitől“. Vizsgáld meg az életed, valld meg, hogy bűnös vagy, őszintén, szívedből döntsd el, hogy hátat fordítasz a bűnöknek, és kérd Őt, hogy bocsásson meg neked. Ha ezt megteszed, az Ő ígérete az, hogy megbocsát neked.

Az igazi kereszténység nem arról szól, hogy valaki egy bizonyos gyülekezetbe jár, vagy hogy keresztény nevelést kapott, esetleg melyik országban született. Kereszténynek lenni azt jelenti, hogy személyes kapcsolatod van Jézus Krisztussal, hogy ő valóban a te Megváltód. Nem elegendő az, hogy a pap, a pásztor, anyukád vagy a keresztmamád ismeri Jézust, neked kell Őt személyesen megismerned. Ők nem tudnak helyetted hinni. Másvalaki nem tud helyetted megtérni, ezt a lépést neked magadnak kell megtenni.

Jézus mindig, mindenhol ott van. Most is meghallja, ha kéred a bocsánatát. Add át neki az életedet most. Olyan gyorsan repül az idő, ne szalaszd el ezt a lehetőséget! Ha szeretnél imádkozni és kérni Jézust, hogy legyen a te megváltód, mondd el ezt az imát:

„Jézus, tudom, hogy vétkeztem ellened. Tudom, hogy a saját akaratomból vétkeztem, és felelős vagyok ezért. Tudom, hogy méltó vagyok a büntetésedre, és a jogos büntetés számomra a halál. Jézus, elhiszem, hogy Te helyettem haltál meg. Bocsásd meg a bűneimet. Én nem tudom ezeket elfedni vagy eltávolítani magamtól, teljesen és kizárólag Tőled függök. Te vagy az egyetlen, aki meg tudsz engem menteni. Elutasítom a bűneimet, elfordulok tőlük, megtérek. Jézus, jöjj az életembe, vedd el a bűneimet, és mutasd meg, hogyan éljem az életemet igaz és Neked tetsző módon.“

Ha elmondtad ezt az imát, akkor mostantól MEGVÁLTOTT VAGY! Isten teljesen megbocsátott neked, új teremtés vagy, Isten szemeiben ártatlan, bűntelen. Üdvözlünk Isten családjában! Fontos, hogy ezek után Jézussal való kapcsolatod fejlődésnek induljon. Minden kapcsolatra jellemző, hogy időt kell töltened azzal a személlyel, akit jobban meg szeretnél ismerni. Istent a Biblián keresztül tudod megismerni.

Bátorítunk téged, hogy gyere el a gyülekezetünk egyik bibliaórájára (vagy bármely biblia-hívő gyülekezet bibliaórájára). A gyülekezetben vannak elöljárók, akikhez kérdéseiddel fordulhatsz. A gyülekezetünkben a könyves asztalnál megtalálhatod az Új megtérők Biblia kalauza c. kiadványunkat. Érdemes ellátogatnod egy házicsoportba is, ahol megismerkedetsz más hívőkkel, akik segíteni, támogatni, bátorítani tudnak téged.

 

 

Dátum

2015. szeptember 11.

Kategória

.

 

Alkalmaink: Vasárnap 10:00-11:30

Golgota Dél-Pest Keresztény Gyülekezet

1191, Budapest, XIX. Üllői út 206/B

Képek

Feliratkozás hírlevélre

Ha szeretnél értesülni híreinkről vagy részese lenni gyülekezetünknek íratkozz fel csoportunkba!