Rólunk

A GOLGOTA DÉL-PEST TÖRTÉNETE

Egy olyan közösség igyekszünk lenni, melyről igaz, hogy "A szeretet helye".

Mit értünk ez alatt?
Azt, hogy közösség akarunk lenni, közösségként akarunk élni, ismerve és szeretve egymást.
2009-ben a budapesti (belvárosi) Golgota két 18. kerületi házicsoportja szolgált alapjául gyülekezetünk elindításának. Azóta is igyekszünk a személyes kapcsolatokon alapuló közösséget építeni. Pl. nincs hétközi Istentisztelet, ehelyett mindenkit a személyesebb, kisebb közösségekben való részvételre buzdítunk. Erre pedig rengeteg különböző lehetőséget biztosítunk.

Pontosan ezért bennünket nehéz egy honlapról megismerni... Gyere el, találkozzunk, ismerjük meg egymást, és nézzük meg mi lesz belőle!

Vezetőink

Németh LászlóLelkipásztor
Németh Laci vagyok. Nős, 4 gyermek apja. 2005-ben avattak pásztorrá. 2009 óta a dél-pesti Golgota lelkészeként szolgálok.
Szeretek olvasni, futni, emberekkel találkozni, beszélgetni. Fontosnak tartom a személyes kapcsolatokat és az őszinte szavakat.
Egy kávéra, pohár borra vagy egy együtt elfogyasztott vacsorára szinte bármikor kapható vagyok.
Hiszem, hogy ISTEN szava az, ami az emberi életeket megváltoztathatja és gyümölcsözővé teheti. Minden vágyam, hogy ez a gyülekezet ne csak egy gyülekezet legyen, hanem olyan közösség amely sokszorozódik és dél-pesten sokszorozódik, és hatása kihat akár a világ legvégére is.
Presbitérium

GOLGOTA MAGYARORSZÁGON

Isten kegyelméből ma Magyarországon közel 20 városban működik Golgota Gyülekezet. Isten sok magyar hívőt és több misszionáriust hívott el az ezekben a gyülekezetekben való szolgálatra. A munka folyik tovább, imádkozó szívvel állandóan abba az irányba megyünk, amerre az Úr indul és indít bennünket.
Reméljük, hogy amint az alábbi sorokat olvasod, az Úr Téged is közbenjárásra buzdít majd ezért az országért, melynek olyan nagy szüksége van a Mindenható kegyelmére és gyógyító érintésére.
Így kezdődött…
1990-ben Brian Brodersen pásztor (aki akkor a kaliforniai Vistában működő Calvary Chapel pásztora volt) missziós útra érkezett Jugoszláviába, majd Magyarországra. Az evangelizációs csoporthoz csatlakozott egy magyar pásztor, aki a kommunizmus ideje alatt szolgált, és tevékenysége miatt még a börtönt is megjárta. A tengerentúlról érkező keresztények őszinte hite és a szolgálatuk látható gyümölcsei magukkal ragadták. Isten örömhíre – miszerint a Fiút nem azért küldte, hogy elítélje a világot, hanem, hogy megtartassék a világ Őáltala – jó talajra hullott. Ez a magyar pásztor hívta az amerikai Calvary gyülekezetben szolgálókat Magyarországra, hogy az ország déli részén, Baján hirdessék az evangéliumot. Hát, így kezdődött…
Brian megkérte Greg Opeant (aki akkor a kaliforniai Redlandben működő Calvary Chapel ifjúsági pásztora volt), hogy utazzon Magyarországra, és derítse ki, vajon milyen tervei lehetnek itt Istennek. Rod Thompson (aki akkor az ausztriai Calvary Chapel konferenciaközpont vízvezeték-szerelője volt, és aki később a kastély és konferenciaközpontban folyó szolgálatokat vezette) csatlakozott Greghez, és 1991 telének végén Magyarország felé vették útjukat. Nem beszéltek egy szót sem magyarul, nem ismertek itt senkit, és fogalmuk sem volt arról, hogy Isten milyen új, friss terveket tartogatott saját maguk, illetve a sok leendő magyar hívő számára.
Akkoriban alig volt a nyugat hatása érezhető az országban, különösen délen. (Az utolsó orosz katonai osztag, ami történetesen éppen Baján állomásozott, éphogy egy hónappal Greg és Rod érkezése előtt hagyta el az országot). Maga a tény, hogy külföldiek voltak, valahogy vonzotta a misszionáriusokhoz az embereket. Ahogy valakivel valamilyen okból kapcsolatba kerültünk, azt kérdezték: „Mi szél hozott ide Magyarországra?”, így azonnal adott volt a lehetőség, hogy Krisztus evangéliumáról lehessen beszélni. Hamarosan kialakult egy kis közösség, ahol mindenki egyenként átadta az életét az Úrnak. Rövid idő után már nem volt elég csak egy bibliaórát tartani alkalmanként, azt kérték, hogy hétfő-kedd-szerdán legyen dupla óra, emellett egy-egy óra volt csütörtök-péntek-szombat este is. A vasárnapunk volt csak szabad, de boldogok voltunk, hogy Isten ilyen elfoglaltságot bízott ránk.
Az Úr hamarosan több ajtót is nyitott más városokban, ahogy a hozzánk érkezők látták azt az őszinte hitet és örömöt, ami azokból a keresztényekből sugárzott, akik befogadták az életükbe az Urat. Így hívtak meg minket Szegedre is, ahol az Úr munkája nyomán a hívők kis maroknyi csapata rövid időn belül megsokszorozódott. Ekkor történt, hogy egy család, aki Észak-Magyarországról érkezett és csak a szabadságát töltötte itt, egy utcai evangelizáción megtért az Úrhoz. A következő pár hónapban folyamatosan érkeztek tőlük a levelek, amelyekben arra kértek minket, hogy szolgáljunk az ország északi határán fekvő Esztergomban is. Egészen konkrétan: küldjünk valakit, aki tanítja az Igét és vezeti a dicsőítést.
Isten gondoskodott róluk és néhány srác hamarosan megkezdte a szolgálatot Esztergomban. Röviden ennyi tehát. Azóta Isten új lehetőségeket nyitott meg, és nemcsak Baján, Szegeden és Esztergomban jöttek létre gyülekezetek, hanem Budapesten, Debrecenben, Kaposvárott, Vácott, Dunaújvárosban, Egerben, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Sárbogárdon, Szombathelyen, Tatabányán, Tompán és Vésén. Mindemellett úgy érezzük, hogy még további gyülekezetek plántálása és missziók kiküldése áll a küszöbön.
A magyarországi Golgota Gyülekezetek eléréséhez kattints ide.

 

Alkalmaink: Vasárnap 10:00-11:30

Golgota Dél-Pest Keresztény Gyülekezet

1191, Budapest, XIX. Üllői út 206/B

Képek

Feliratkozás hírlevélre

Ha szeretnél értesülni híreinkről vagy részese lenni gyülekezetünknek íratkozz fel csoportunkba!